'You have to play to practice' M. Dayme

Vocal diary : blog

19 juni 2011
Het waterflesje

Onlangs ging ik naar een eindexamen van een getalenteerde studente. De hele aankleding was perfect: de uitnodiging, het programma boekje, licht, geluid, video; aan alles was gedacht. Ze stapte in een prachtig jurkje het podium op met in haar handen...een 1,5 literfles water.

 

Ja ja, natuurlijk weet ik dat het goed is om als zanger vooral tijdens en na het zingen veel te drinken. Ja, en ik let er zelf ook op tijdens optredens. Maar overdrijven we niet een beetje? Afgezien van het weinig elegante gezicht dat het drinken uit zo'n grote fles biedt, vraag ik me vooral af welke zanger(es) er überhaupt tijd heeft om tijdens een concert 1,5 liter water weg te drinken?

 

Bij een ander concert dat ik bezocht zag ik een zanger ook opkomen met zo'n gezinsverpakking water onder zijn arm. Nog voor hij de microfoon bereikt had om zich tot het aanwezige publiek te richten, had hij blijkbaar zo'n dorst dat hij stil ging staan om in alle rust de fles open te draaien en enkele slokken te drinken.

 

Wat is dat toch? Kunnen we niet even zonder? Komt het door de klimaatverandering? Is het misschien een tic? Een verslaving? Een slechte gewoonte? Onnadenkendheid? Onzekerheid? Mis ik iets en is het misschien gewoon... hip?

 

Volgende keer meer over flesjes..

 

Klik hier wanneer je wilt reageren.

 

+ + + + + + + + + + + + + + +

Reactie 19-6-2011

Hahaha, da's wel hilarisch zoals je het beschrijft:-). Ik vind het ook steeds meer gaan opvallen. Ik denk dat het steeds meer geaccepteerd wordt om met flesjes in de weer te zijn.Wat is er mis met een glas water? Ben benieuwd naar je volgende tekst over flesjes. Groet! Diane