'You have to play to practice' M. Dayme

Vocal diary : blog

20 juli 2011
Het waterflesje -2-

Hierbij dan het vervolg op mijn vorige blog over zangers met hun onafscheidelijke waterflesjes. Ik heb me inmiddels wat meer ingelezen en kan melden dat er zoiets als een watervergiftiging bestaat, welke al kan optreden na het drinken van drie liter water in één uur tijd. Lijkt wat overdreven maar het schijnt tegenwoordig regelmatig voor te komen. Uitkijken dus.

Maar waar ik eigenlijk heen wil (ja sorry, het duurde even, ben wat traag want in vakantiemodus): Als je dan toch zonodig met een flesje wilt rondlopen, neem dan

  1. een herbruikbare fles
  2. een mooie fles

En laat ik die nu net gevonden hebben!

 

Bij 'Jointhepipe.org' koop je een heus stukje pijpleiding waarmee je onderdeel wordt van wat hopelijk gaat uitgroeien tot een wereldwijde waterleiding met schoon water. Zelf omschrijven de twee Amsterdamse oprichters Jointhepipe als "the first social community of tapwater drinkers". Met het geld dat ze verdienen aan de verkoop van stukjes pijpleiding aan de leden financieren ze waterprojecten in Azië en Afrika. Kijk, dan voelt het rondlopen met zo'n flesje ineens een heel stuk beter.

 

PS (21 -7) In een artikel van Dr. W. Decoster lees ik nog dat mannen meer vochtafscheidende kliertjes in de larynx hebben dan vrouwen. Vrouwen hebben dus meer reden om tijdens stembelasting (zingen, spreken) veel te drinken dan mannen en dit heeft ook meer invloed op een soepele stemgeving dan bij mannen. Vooruit dan maar met die flesjes!

 

Klik hier wanneer je wilt reageren.

 

+ + + + + + + + + + + + + + +

Reactie 20-7-2011

Waterflesjesgedrag:
- een orale fixatie?
- een manier om het slikreflex te activeren na een langere periode van 'open keel'. Zingen, c.q. langdurig de strot geopend heben blijft een tegennatuurlijk activiteit hoorde ik Dr. Pahn ooit zeggen omdat de stemplooien bedoeld zouden zijn om de luchtpijp te beschermen.

Herman

+ + + + + + + + + + + + + + +

Reactie 20-7-2011

Anna wrote: ":/ ik drink helaas nooit genoeg :/"